Hoppa direkt till innehåll
Landsbygdsområde 2

Välkommen att ansluta din villa till Stadsnätet!

Du kan enkelt ansluta dig!

När du har anslutit dig kan du surfa, streama, spela, ringa, bygga kanalpaket eller beställa filmer online och du har tillgång till en mångfald av bredbandstjänster från olika leverantörer.

Vad behöver jag tänka på!

Vid nybyggnation ansvarar fastighetsägaren för tomrörskanalisation på sin mark, fram till en punkt i tomtgräns som anvisas av Jönköping Energis projektör. Kanalisation ska vara en slang med slät insida och en diameter på minst 50mm, samt med en dragtråd. Det är fastighetsägarens ansvar att kanalisation fortfarande är användbar vid installations tillfället, det vill säga den får inte vara tillplattad, eller ha för skarpa böjar. Böjradien skall inte vara mindre än 1m. Jönköping Energi kommer vid installationstillfället att dra en 14/10 "dukt" i den förlagda 50-slangen. Fastighetsägaren eller dess entreprenör kan med fördel hämta 14/10 "dukt" hos Jönköping Energi och i förväg dra den i förlagd kanalisation. Kontakta Jönköping Energi och be att få prata med en Opto Projektör.
I anslutningsavgiften ingår framdragning av fiber samt installation av teknisk utrustning (fiberuttag och Wetternet-box) för fiberanslutningen.
Önskar du ansluta ditt hus till Jönköping Stadsnät Wetternet skickar du in en beställningsblankett (finns längre ner på sidan) eller beställer enkelt genom att signera via mobilt bank-id! Klicka då på "Jag vill bli ansluten" nedan och följ instruktionerna. (Vi rekommenderar att avtalet tecknas på samma person i hushållet som eventuellt har el och/eller fjärrvärmeavtal med Jönköping Energi. Detta för att samla tjänsterna på samma faktura).
Anslutningsavgift:
Villa: 30 000 kr
Serviceavgift: 70 kr/mån
Leveranstid:
Det kan vara upp till 6 månaders leveranstid från att beställningen inkommit.
När du beställer din anslutning erhåller du en bekräftelse med beräknat leveransdatum.
Vill du veta mer om vilka tjänster du kan använda i Stadsnätet, läs mer här
Har du frågor kontaktar du oss på tfn 036-10 82 20 eller via e-post
Dokument